США ввели санкції проти іранських компаній через розробку БпЛА
04.06.2024 10:18 1018
США ввели санкції проти іранських компаній через розробку БпЛА

За даними української розвідки, РФ замовила в Ірану понад 2400 дронів, якими регулярно атакує інфраструктурні та цивільні об'єкти в Україні.

Сполучені Штати оголосили про запровадження санкцій проти чотирьох іранських юридичних осіб і однієї іранської фізичної особи, пов’язаних із розробкою, виробництвом і розповсюдженням безпілотних літальних апаратів, які іранський режим надає Росії для війни проти України. Про це у понеділок, 3 червня, йдеться на сайті Державного департаменту США.

Представник Держдепу Метью Міллер пояснив, що мова йде про застосування обмежень проти чотирьох організацій, пов'язаних із компанією Rayan Roshd Afzar (яку Америка внесла до санкційного списку раніше), а також проти керівника Iran Aviation Industries Organisation (дочірньої організації Міноборони та логістики ЗС Ірану).

Він зазначив, що санкції були узгоджені і запроваджені одночасно із введенням санкцій ЄС.

"Ми аплодуємо першому використанню нових повноважень ЄС щодо санкцій, націлених на дестабілізаційну поведінку Ірану та підтримку тероризму на Близькому Сході", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що Рада Європейського Союзу запровадила нові санкції проти Ірану у зв'язку з його військовою допомогою Росії у загарбницькій війні в Україні. Санкції ЄС стосуються шістьох фізичних і трьох юридичних осіб.
Добавил: Loci
Категория: Мир 1018
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close