Росія використовує дрони-камікадзе над реакторами ЗАЕС - ГУР
Росія використовує дрони-камікадзе над реакторами ЗАЕС - ГУР

Траєкторія польоту російського дрона-камікадзе пролягає над енергоблоками ЗАЕС у бік підконтрольних Україні Нікопольської та Марганецької громад, які зазнають постійних атак ворога.

Російські загарбники використовують дрони-камікадзе над ядерними реакторами окупованої Запорізької АЕС. Про це в четвер, 2 травня, повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України.

"Підрозділи активних дій ГУР МО України здобули докази  використання окупантами дронів-камікадзе над ядерними реакторами захопленої росією Запорізької атомної електростанції. Відео з ворожого fpv-безпілотника, отримане за допомогою засобів радіоелектронної розвідки, містить маркування UT4D.TT, що вказує на поставку дрона окупаційним військам міністерством оборони РФ", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що траєкторія польоту російського дрона-камікадзе пролягає над енергоблоками ЗАЕС у бік підконтрольних Україні Нікопольської та Марганецької громад, які зазнають постійних атак ворога.

Представник ГУР МО України Андрій Черняк у коментарі виданню Бабель розповів, що росіяни використовують територію ЗАЕС для запусків безпілотників, користуючись тим, що Сили безпеки і оборони України не можуть завдавати вогню у відповідь у півторакілометровій зоні довкола станції.

"Окупанти обладнали пускові майданчики для своїх БПЛА прямо біля шостого реактора ЗАЕС. Крім того, з літа 2023 року територію захопленої атомної  електростанції росіяни почали використовувати для тренувань пілотів fpv-дронів - цим займається так звана школа "Арханґєл", яка фінансується головним управлінням генштабу ЗС РФ (колишнє "ҐРУ"). Перелічені факти і докази - чергове свідчення злочинної та безвідповідальної діяльності держави-агресора росії на окупованому нею ядерному об’єкті, яка може мати катастрофічні наслідки", - повідомляють у ГУР.
Добавил: Loci
Категория: Россия 1071
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close