Пригожин сподівається отримати вигоду від поразки РФ - ISW
Пригожин сподівається отримати вигоду від поразки РФ - ISW

Російський бізнесмен припускає поразку Росії в ході контрнаступу України і вважає його корисним.

Власник ПВК Вагнера Євген Пригожин вважає, що український контрнаступ буде успішним. У зв'язку з цим він готується скористатися ситуацією. Про це заявили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті.

Пригожин нещодавно опублікував есе, в якому попереджає про високу ймовірність успішного контрнаступу української армії. Російський бізнесмен звинуватив навколокремлівські еліти і бюрократію в навмисному саботажі успіхів Росії у війні і попередив, що ці "внутрішні вороги" підштовхуватимуть Кремль до "серйозних поступок".

Пригожин вважає ймовірну поразку Росії у війні навіть корисною. Він вважає, що вона нібито стане каталізатором відродження російського патріотизму. У зв'язку з цим власник ПВК Вагнера закликає до продовження війни, незважаючи ні на що, оскільки і перемога, і поразка для нього однаково прийнятні.

"Пригожин створює інформаційні умови, щоб використати військову невдачу Росії (у своїх інтересах – ред.) у разі успіху запланованого українського контрнаступу", - зазначають у ISW.
Добавил: Loci
Категория: Россия 310
Рейтинг: 4.0/1
Теги: ВСУ
Всего комментариев: 0
avatar
close