Порівняння видів складських навантажувачів або яку техніку варто обрати
Порівняння видів складських навантажувачів або яку техніку варто обрати

На складах з інтенсивним товарообігом не обійтися без навантажувача. Це потужна складська техніка, яка оптимізує товарообіг, а також прискорює завантаження/розвантаження товарів. Навантажувачі розрізняють за типом двигуна, а саме: електричні, дизельні та газ-бензинові. Кожен із них відповідає конкретним умовам експлуатації. Яким саме — розглянемо в цій статті.

Електричні навантажувачі

Цей вид навантажувачів оснащений електродвигуном з акумуляторними батареями. Обладнання не викидає шкідливі речовини в повітря і є повністю екологічним. Завдяки цьому електронавантажувачі можна безпечно експлуатувати в закритих приміщеннях та у більшій кількості сфер, наприклад, у харчовій та фармацевтичній.

Більшість моделей цього типу компактні та можуть маневрувати в невеликих міжстелажних коридорах. Також електронавантажувачі на сайті компанії SSK, що займається складською технікою, здатні швидко розвантажувати/завантажувати фури та транспортувати вантажі.

Обладнання розрізняють за кількістю коліс: три- або чотирьохколісні. Триколісна техніка більш маневрена та може працювати із вантажами за умови обмеженого простору. Але її вантажність не перевищує 2 т.

Чотирьохколісні моделі менш маневрені, але здебільшого здатні працювати із вантажем вагою до 5 т. Варто зазначити, що техніка потребує окремого приміщення із вентиляцією для зарядки батарей.

Дизельні навантажувачі

Кращим вибором для інтенсивної роботи та більш потужним видом навантажувачів є техніка із дизельним ДВЗ. Вона забезпечує вищу продуктивність, а деякі моделі здатні підіймати товари вагою до 15 т.

Основне призначення техніки — експлуатація на відкритих майданчиках, де обладнання здатне розвантажувати транспорт та вантажні контейнери навіть за умови низьких температур. Завдяки цьому дизельні навантажувачі можна використовувати в будь-яку пору року.

Варто зазначити, що дизельний двигун викидає шкідливі речовини в повітря, а тому безпечно експлуатувати навантажувач всередині приміщення можна тільки у випадках, коли є потужна система вентиляції.

Газ-бензинові навантажувачі

Паливом цього виду навантажувачів є бензин та газ, між якими можна швидко перемикнутися. Обладнання поєднує кращі сторони електричних та дизельних моделей.

Газ-бензинові навантажувачі — це універсальна техніка, яка є більш екологічною за дизельну. Завдяки цьому їх можна експлуатувати як на відкритих майданчиках, так і всередині складських приміщень. Перевагою обладнання також є можливість майже безупинної експлуатації, адже достатньо лише мати достатню газових балонів та бензину.

Газ-бензинові навантажувачі

Водночас газ-бензинові навантажувачі менш потужні за дизельні, але все одно здатні вирішити більшість завдань із вантажем.

Що обрати

Кожен тип двигуна навантажувача відповідає певним умовам експлуатації та вантажності. Тому для правильного вибору техніки їх обов’язково треба врахувати. Так, для експлуатації лише на відкритому майданчику, де є потреба в роботі з важкими товарами. А для використання всередині приміщення без системи вентиляції немає нічого кращого за електронавантажувач.

Добавил: Loci
Категория: Статьи 1270
Рейтинг: 4.2/5
Всего комментариев: 0
avatar
close