Пенсійна реформа: Кабмін планує створити повноцінний фондовий ринок
Пенсійна реформа: Кабмін планує створити повноцінний фондовий ринок

Денис Шмигаль пояснив, що створення повноцінного ринку капіталу - складова впровадження обов'язкової накопичувальної пенсії.

Кабмін повернувся до ідеї створення в Україні повноцінного фондового ринку, що дасть змогу провести в країні пенсійну реформу та запровадити накопичувальну пенсію як обов’язкові відрахування громадян до пенсійних фондів. Про це повідомляє Урядовий портал у середу, 7 червня.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів нараду щодо створення національного механізму з біржової торгівлі на ринках капіталу та організованих товарних ринках.

За його словами, створення в Україні повноцінного ринку капіталу - невід'ємна складова впровадження обов'язкової накопичувальної пенсії.

"Уже маємо підписаний меморандум із Американською торговою палатою та USAID. Необхідно переходити до практичних кроків - створення інфраструктури фондового ринку. Залучення до цього проєкту міжнародних партнерів допоможе впровадити найкращий досвід і практики", - додав голова українського уряду.

Нагадаємо, з 1 березня в Україні було проведено індексацію пенсій на 19,7% для 10,5 млн пенсіонерів. За даними Пенсійного фонду, середній розмір пенсії в Україні мав становити 5 219,69 гривень.
Добавил: Loci
Категория: Украина 441
Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar
close