Окупанти посилили репресії проти працівників ЗАЕС - Енергоатом
Окупанти посилили репресії проти працівників ЗАЕС - Енергоатом
Російські загарбники побили двох співробітників АЕС, а начальника зміни затримали та "кинули на підвал".

Російські загарбники посилили репресії проти працівників Запорізької атомної електростанції. Про це заявив НАЕК Енергоатом у своєму Telegram-каналі у п'ятницю, 9 грудня.

"Учора, 8 грудня, російські військові увірвалися до приміщення, в якому розташоване Управління соціальних програм ЗАЕС, і в присутності інших працівників сильно побили начальника управління Олексія Трубенкова та його заступника Юрія Андросова. Після жорстокого побиття загарбники вивели їх із приміщення та вивезли у невідомому напрямку", - сказано у повідомленні.

У компанії повідомили, що росіяни затримали та "кинули на підвал" начальника зміни ЗАЕС Костянтина Бейнера, який є ліцензованою особою і безпосередньо відповідає за ядерну та радіаційну безпеку.

"Такими діями окупанти намагаються домогтися лояльності до себе від мужнього проукраїнського персоналу станції, збільшити кількість переказів працівників у фейкове АТ Експлуатуюча організація Запорізької АЕС, яким керує Росатом, і відзвітувати Путіну про підтримку українським персоналом фашистських терористичних дій Росії", - зазначає Енергоатом.

Компанія звернулася до генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі та всієї світової спільноти із закликом докласти всіх зусиль і вжити всіх можливих заходів для звільнення працівників ЗАЕС із російського полону.
Добавил: Loci
Категория: Украина 169
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close