Нейтральний статус спортсменів добре зарекомендував себе - МОК
Нейтральний статус спортсменів добре зарекомендував себе - МОК

У Міжнародному олімпійському комітеті продовжують готувати громадськість до повернення на турніри російських спортсменів.

Міжнародний олімпійський комітет продовжує робити впевнені кроки до повернення на змагання російських та білоруських спортсменів. Цього разу в організації похвалили практику нейтрального статусу атлетів.

Такою була реакція керівництва на лист двох спеціальних доповідачів Ради ООН з прав людини, які висловили "серйозне занепокоєння" поточними рекомендаціями комітету усунути спортсменів із країн-агресорів.

При цьому в МОК відзначили кілька професійних ліг та турнірів, які не мають відношення до аматорського спорту.

"Обговорювана концепція нейтрального статусу підтримується переважною більшістю учасників олімпійського руху, асоціацією всіх 206 НОК. Вона відображає те, що ми бачили на практиці за останні два тижні на Australian Open. Спортсмени змагалися в турнірі як індивідуальні атлети під нейтральним прапором без ідентифікації.

Концепція добре себе зарекомендувала, а також використовується у велоспорті та низці професійних ліг по всій Північній Америці та Європі. Принципи, на яких ґрунтується ця концепція, відповідають Олімпійській хартії та поважають усі НОК, чиї країни постраждали від війни чи іншого збройного конфлікту", - сказано у заяві МОК.
Добавил: Loci
Категория: Спорт 164
Рейтинг: 2.0/1
Теги: санкции, МОК
Всего комментариев: 0
avatar
close