NASA Harvest: Шоста частина врожаю України - на окупованій території
NASA Harvest: Шоста частина врожаю України - на окупованій території

Аналітики зазначили, що загалом оцінка виробництва пшениці цього року наближена до торішньої.

Загальний врожай пшениці в Україні у 2023 маркетинговому році складе 25-26,5 млн тонн. З них 21-22 млн тонн зберуть на підконтрольній території, а 4,1-4,4 млн тонн - на тимчасово окупованих територіях. Про свідчить супутниковий аналіз, проведений аналітиками NASA Harvest (Програма з продовольчої безпеки та сільського господарства).

Врожайність пшениці на окупованих територіях є нижчою чим на решті території України, зазначається в аналізі. Проте загалом врожайність - вище чим в минулому сезоні

У середньому врожайність становитиме 4,27 тонни/га для всієї України, зокрема 4,53 тонни/га на підконтрольній території, 3,3 тонни/га на - окупованій.

Посівні площі під пшеницею по всій країні оцінюють в межах 5,8-6,2 млн га, з яких 4,6-4,9 млн га на контрольованих територіях, 1,2-1,3 млн га - на тимчасово окупованих територіях.

Загалом оцінка виробництва пшениці цього року наближена до торішньої через меншу посівну площу та вищою врожайністю порівняно з минулим роком - 27,9 млн тонн.

"Однак такий аналіз передбачає, що вся посіяна пшениця буде зібрана, і що супутники не можуть надати інформацію про те, хто зібрав пшеницю і чи побачить Україна економічну вигоду від своїх родючих сільськогосподарських угідь", - додали в NASA Harvest.

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики та продовольства повідомило, що аграрії Одещини, Миколаївщини та Дніпропетровщини розпочали збирання озимих культур: ячменю, пшениці та гороху.
Добавил: Loci
Категория: Украина 403
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close