Лавров "пояснив" удари РФ по Херсону
Лавров
Глава російського МЗС порівняв місто зі Сталінградом, у якому радянські війська били німців.
 
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров пояснив обстріл Херсона російськими військами, порівнявши його зі Сталінградом. Так він відповів на питання журналістки АР про те, як РФ може виправдати ракетні удари по території, яку вважає за свою, на прес-конференції з європейської безпеки.
 
"Ну, у нас і місто Сталінград було нашою територією. І ми там німців били, і так били, що вони звідти втекли", – зазначив глава російського МЗС.
 
Він стверджує, що армія РФ завдає ударів високоточною зброєю по об'єктах інфраструктури, які "забезпечують бойовий потенціал ЗСУ та націоналістичних батальйонів".
 
За словами Лаврова, "спецоперація" РФ реалізовувалася "у режимі мінімізації будь-яких негативних наслідків для цивільного населення та цивільної інфраструктури".
 
Під час виступу він також заявив, що Росія в Україні завдає ударів по інфраструктурі, "яка допомагає вбивати росіян".
 
Крім того, російський міністр підкреслив, що Росія "ніколи не просила ні за які переговори з Україною", але при цьому нібито завжди готова вислухати іншу сторону.
 
Нагадаємо, деокупований Херсон і Херсонська область зазнають регулярних обстрілів з боку РФ. Тільки за минулу добу регіон пережив 34 атаки, внаслідок яких одна людина загинула та двоє отримали поранення.
Добавил: Loci
Категория: Россия 247
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close