Канада та Польща обговорили підтримку України
03.06.2023 11:07 667
Канада та Польща обговорили підтримку України

Трюдо та Моравецький заявили про те, що активно підтримуватимуть трансатлантичні прагнення України.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та його польський колега Матеуш Моравецький домовилися, й надалі тісно співпрацювати у питаннях надання Україні необхідної оборонної допомоги. Про це у п'ятницю, 2 червня, повідомляє прес-служба уряду Канади.

"Ми об'єднані рішучістю забезпечувати Україну фінансовою, гуманітарною, військовою та дипломатичною допомогою протягом усього необхідного часу. Україна має мати можливість захистити себе від російської невиправданої агресивної війни”, - йдеться у заяві.

Також сторони наголосили на своїй готовності допомагати у навчанні українських військових. 


"Військові Збройних сил Канади зараз перебувають у Польщі, де навчають українців в рамках програми Operation Unifier, навчальної місії Канади, яка з 2015 року підготувала понад 36 000 українців. Польща є також там, де канадські військові навчали українців керувати танками Leopard 2. На початку цього року ми направили Збройні сили Канади для підтримки Програми підвищення кваліфікації медичних навичок для особового складу українських Збройних сил під керівництвом Польщі. І лише минулого тижня ми розгорнули більше тренерів канадських збройних сил у рамках нового раунду військової підтримки України”, - заявив Джастін Трюдо.

Крім того, Трюдо та Моравецький заявили про те, що активно підтримуватимуть трансатлантичні прагнення України, яка є невіддільною частиною євроатлантичної спільноти.
Добавил: Loci
Категория: Мир 667
Рейтинг: 4.6/5
Всего комментариев: 0
avatar
close