Австрія закликає не надавати Україні членства в ЄС
24.04.2022 13:54 174
Австрія закликає не надавати Україні членства в ЄС
Зовнішньополітичне відомство країни каже про необхідність більшої гнучкості пошуку механізмів зближення України та Євросоюзу.

Україні не слід пропонувати членство у Євросоюзі, заявив міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг у ході виступу на саміті європейських медіа, пише Європейська правда.

Таку позицію він аргументував тим, що країни Західних Балканів проходили набагато довший шлях до кандидатства у члени ЄС.
 
Місцеве видання Heute також наводить слова Шалленберга про те, що Україні в принципі не слід ставати членом ЄС, навіть у подальшому. Він висловився за інший шлях для України, ніж повне членство.
 
За словами австрійського міністра, мають бути також інші моделі, ніж вступ України до ЄС, приєднання до Єдиної економічної зони ЄС або просто збереження чинного рівня Угоди про асоціацію. Шалленберг закликав до більшої гнучкості пошуку механізмів зближення України та ЄС.
 
Канцлер Австрії став першим європейським лідером, з яким президент Росії Володимир Путін провів зустріч після початку вторгнення в Україні. Його візит розцінили як дуже суперечливий.
 
18 квітня Україна передала першу частину анкети-опитувальника для набуття статусу кандидата на членство в ЄС. Наразі Єврокомісія очікує від Києва другу частину документа. Єврокомісія спиратиметься на два основні критерії щодо вступу України до ЄС: демократію та ринкову економіку.
Добавил: Loci
Категория: Мир 174
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close