Арбітражний суд Москви визнав банкрутом російський підрозділ Google
Арбітражний суд Москви визнав банкрутом російський підрозділ Google

У червні 2022 р. ТОВ Гугл звернулося до суду із заявою про власне банкрутство у зв'язку з "неможливістю виконання грошових зобов'язань".

Арбітражний суд Москви визнав банкрутом ТОВ "Гугл", російський підрозділ американської Google, яка заборгувала кредиторам 53,6 млрд руб. Про це у середу, 18 жовтня, повідомляє російське агентство Інтерфакс.

Від російського представництва Google вже вимагають виплати близько тисячі російських підприємств, серед них компанії VK, 1С-Бітрікс, онлайн-школа Skillfactory, ВТБ лізинг, Вимпелком, що володіє брендом Білайн, та СКБ Контур.

При цьому заборгованість з оплати праці працівників боржника та виплати ним вихідної допомоги становить 271,2 млн рублів, за обов'язковими платежами - 85,7 млн рублів.

"Суд ухвалив відкрити щодо боржника конкурс провадження строком на пів року та затвердив конкурсним керуючим тимчасового керуючого компанією", - йдеться у повідомлені. 
 
На засіданні представник тимчасового керуючого заявив, що до реєстру кредиторів включено вимоги 861 кредитора.
 
Також він зазначив, що в цілому рівень платоспроможності боржника можна охарактеризувати як такий, що "поступово знижувався", що може бути обумовлено штрафами проти компанії в Росії та значним падінням виручки, починаючи з третього кварталу 2022 року.
 
Найбільший штраф російська донька Google отримала наприкінці грудня 2021 року. Суд наказав компанії виплатити 7,221 млрд руб. за невидалення інформації, визнаної забороненою у Росії.
Добавил: Loci
Категория: Россия 434
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close