У Німеччині після протестів впав рейтинг ультраправої партії
24.01.2024 11:20 495
У Німеччині після протестів впав рейтинг ультраправої партії

Партія Альтернатива для Німеччини зазнала найбільшого тижневого падіння популярності за майже два роки.

У Німеччині ультраправа партія Альтернатива для Німеччини (АдН) втратила популярність нещодавніх загальнонаціональних демонстрацій проти політсили. Опитування Insa для газети Bild, опубліковане у вівторок, 23 січня, показало, що підтримка АдН знизилася до 21,5% проти 23% минулого тижня.

Однак, партія залишилася на другому місці у загальнонаціональному рейтингу, в якому лідирує альянс ХДС/ХСС із 30,5%.

Окреме опитування Forsa для медіагрупи RTL/ntv показало падіння на два пункти у АдН до 20%, а рейтинг ХДС/ХСС – 31%.

Як пише Bild, АдН зазнала найбільшого тижневого падіння популярності за майже два роки, тоді як глава Insa Герман Бінкерт сказав, що демонстрації проти партії підтримують 37% населення, і що вони "мають ефект".

У той же час сукупна підтримка трьох коаліційних партій – соціал-демократів, "зелених" і вільних демократів - залишилася на рівні 31%. Це більш ніж на 20 відсоткових пунктів нижче від їхнього спільного результату на загальних виборах 2021 року. Сама СДПН канцлера Шольца набрала лише 13,5%.

Нова партія ліворадикальної Сари Вагенкнехт BSW із 3% підтримки зрівнялася в опитуванні з Вільними виборцями і лише на один відсотковий пункт відстає від правлячих вільних демократів і Лівої партії.

Водночас, згідно з опитуваннями, АдН має найбільшу, ніж будь-коли, підтримку у Бранденбурзі, Саксонії та Тюрингії, де восени відбудуться місцеві вибори.
Добавил: Loci
Категория: Мир 495
Рейтинг: 3.0/2
Всего комментариев: 0
avatar
close