Лубінець розкритикував реакцію ООН і МКЧХ на воєнні злочини росіян
Лубінець розкритикував реакцію ООН і МКЧХ на воєнні злочини росіян

Омбудсмен зазначив, що ігнорування ООН та МКЧХ фактів воєнних злочинів військ РФ в Україні останнім часом стало системним.

Україна передала представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста й Організації Об'єднаних Націй верифікований відеозапис, на якому зафіксовано використання українських військовополонених як  "живого щита" на лінії зіткнення, але досі не отримала реакції. Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив в ефірі національного телемарафону.

Лубінець стверджує: українській стороні вдалося встановити, що дані кадри - не змонтовані, відео реальне, і є розуміння, де і ким саме воно було записане, є навіть припущення щодо конкретних росіськх військовослужбовців, які могли скоїти злочин.

Втім, за словами омбудсмена, від Червоного Хреста й ООН не було жодної реакції, попри кричуще порушення Женевських конвенцій, зафіксоване на кадрах.

Омбудсмен зазначив, що подібне ігнорування ООН та МКЧХ фактів воєнних злочинів військ РФ в Україні останнім часом стало системним.

"Знову ми повідомляємо про воєнні злочини, і знову - жодної реакції", - підкреслив Лубінець.

Нагадаємо, в середині грудня військові ЗСУ передали Радіо Свобода записи з безпілотника з-під Роботино. На них можна побачити, як росіяни вистрілили в беззбройного полоненого. Доля того бійця поки що невідома.
Добавил: Loci
Категория: Украина 307
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close