Кремль відреагував на переговори у Давосі
Кремль відреагував на переговори у Давосі

Росія хотіла б вирішувати проблеми своєї безпеки мирними засобами, лицемірно заявив Дмитро Пєсков.

Обговорення положень української Формули миру можливі, але без Росії вони позбавлені перспективи будь-якого результату. Про це сказав речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у понеділок, 15 січня.

"Без нашої участі, звісно, якісь обговорення можливі, але вони позбавлені перспективи для будь-якого результату… По суті, це розмови заради розмов. Це процес, який не спрямований і не може бути спрямований на досягнення конкретного результату з очевидної та простої причини: ми там не беремо участі", – сказав він на відповідне питання журналістів.

Пєсков в черговий раз поскаржився на Україну, яка відмовляється від переговорів з Росією. Він лицемірно заявив, що Москва хотіла б вирішувати проблеми своєї безпеки мирними засобами.

"Але в умовах абсолютної неможливості цього, небажання країн колективного Заходу, небажання України враховувати наші міркування безпеки ми ведемо і продовжуємо "спеціальну військову операцію" (так в Росіє називають війну проти України – ред.), в результаті якої ми досягнемо наших цілей", – відповів Пєсков.

Нагадаємо, 14 січня у Давосі відбулася четверта зустріч радників із питань нацбезпеки та політичних радників щодо української Формули миру. Участь у заході взяли представники 81 країни та міжнародних організацій. Китай проігнорував цю зустріч.

Представник Швейцарії у Давосі заявив, що до переговорів про настання миру в Україні має бути залучена Росія.
Добавил: Loci
Категория: Россия 868
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close