ЗСУ відбили низку ворожих атак - Генштаб
ЗСУ відбили низку ворожих атак - Генштаб

Військові відбили атаки окупантів поблизу 16 населених пунктів. Ворог наступає на Авдіївському та Бахмутському напрямах.

Підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Вимка, Бахмутське, Червона Гора, Бахмут, Майорськ, Озерянівка, Зайцеве, Одрадівка, Андріївка, Первомайське, Красногорівка, Веселе, Кам'янка, Перемога, Невельське, Новомихайлівка. Про це повідомляється в ранковому зведенні Генштабу 8 жовтня.

Зазначається, що противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на спробах зриву активних дій сил оборони на окремих напрямках, натомість веде наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Ворог обстрілює позиції українських військ по всій лінії зіткнення, здійснює інженерне обладнання оборони на окремих напрямках та веде повітряну розвідку.

Як заявили в Генштабі, протягом доби окупанти завдали сім ракетних та 12 авіаційних ударів, здійснили близько 80 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Окупанти обстріляли понад 20 населених пунктів. Зокрема, Славгород, Біловоди, Вугледар, Рідкодуб, Гуляйпільське, Новоандріївка, Запоріжжя та Миколаїв.

Для ударів по українських містах минулої доби противник також використав сім безпілотних літальних апаратів іранського виробництва Shahed -136. Три з них були збиті, а чотири досягли міст Запоріжжя та Миколаєва.

Щоб підтримувати збройну агресію проти України, у російській федерації продовжується мобілізація. Місцева влада деяких районів намагається виконати її план за рахунок безробітних чоловіків призовного віку, тим самим вирішити внутрішню проблему.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін.

В інших напрямках противник робив обстріли:

  •     на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії в районах населених пунктів Блешня, Гай та Сеньківка Чернігівської області та Старикове Сумської області;
  •     на Слобожанському напрямку - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах 18 населених пунктів, у тому числі Глибоке, Уди, Огірцеве, Стрілка, Колодязне, Дворічне, Нескучне;
  •     на Краматорському напрямку - з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Спірне, Білогорівка, Верхньокам'яне, Роздолівка, Серебрянка, Григорівка, Дронівка, Веселе;
  •     на Бахмутському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Яковлівка, Соледар, Бахмут, Бахмутське, Іванград, Опитне, Майорськ, Нью-Йорк, Виїмка, Роздолівка, Веселе та Одрадівка;
  •     на Авдіївському напрямку – обстріляно Авдіївку, Красногорівку, Первомайське та Новомихайлівку.

У Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник наступальних дій не проводив. Від ворожого вогню постраждала інфраструктура у районах 16 населених пунктів. Зокрема – Времівка, Темирівка, Ольгівське, Гуляйпільське та Залізничне.

На Південнобузькому напрямку велися обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони понад 27 населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення.

Добавил: Loci
Категория: Украина 110
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close