ЗСУ продовжують укріплення північного кордону
ЗСУ продовжують укріплення північного кордону

Українські військові нарощують системи інженерних загороджень, щоб бути готовими до будь-яких дій ворога.

Українські військові продовжують укріплювати північний кордон: за останні десять днів створено нові мінні поля та вирито тисячі метрів оборонних траншей. Про це 17 травня повідомив командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв.

"Виходячи з імовірного характеру дій противника, ми здійснюємо комплекс заходів щодо забезпечення готовності угруповань військ, які боронять Північну операційну зону, до будь-яких дій ворога, починаючи з відбиття авіаційних та ракетних ударів, а також недопущення дій його диверсійних сил", - зазначив генерал-лейтенант.

Він наголосив, що станом на сьогодні війська РФ не готові вести наступальні дії на північному напрямку, Однак ЗСУ розуміють і передбачають можливі сценарії розвитку ситуації.

"Значну роль у стримуванні противника відіграє система інженерних загороджень, облаштування якої триває щодня... Триває мінування місцевості, створення мінованих завалів, а також протитанкових ровів на ділянках доріг та шляхів імовірного просування противника", - наголосив Наєв.

Командувач уточнив, що за останні десять днів встановлено протитанкові мінні поля та загородження з використанням понад 5,5 тисячі мін. Вздовж державного кордону вирито близько 1,5 тисячі метрів траншей та 3,5 тисячі метрів протитанкових ровів.

Крім того, обладнано кілька десятків перекритих щілин, укриттів і вогневих позицій для особового складу, а також вогневих позицій для техніки".

Раніше повідомлялося, що на Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Триває переміщення підрозділів російських територіальних військ, які проходили підготовку на полігонах Білорусі, у райони ведення бойових дій.
Добавил: Loci
Категория: Украина 375
Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar
close