ЗСУ пояснили, чи можливе створення в Україні "купола" із ППО
ЗСУ пояснили, чи можливе створення в Україні

Створення "купола", який закриє всю територію країни, у найближчій перспективі неможливе, вважає Юрій Ігнат.

 Україна найближчими роками не має можливості створити так званий "купол" над усією своєю територією. Це важке завдання як фізично, так і фінансово. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону новин у вівторок, 3 січня.
 
"Найближчими роками ми не створимо жодного "купола" над усією територією України. Це неможливо фізично, тому що системи ППО розставити по такій протяжності наших кордонів і перекрити стратегічно важливі об'єкти всередині держави просто неможливо. Це дійсно має бути величезна кількість техніки, це надзвичайно дорого, на це потрібний великий фінансовий і людський ресурс", – пояснив він.
 
Військовий зазначив, що система ППО в інших країнах світу, наприклад у США, є по суті "перекриттям певних напрямків, певних об'єктів".
 
"Іншу ж частину протиповітряної оборони держави виконують винищувачі – багатоцільові літаки, які є частиною протиповітряної оборони. Літаки, які можуть швидко злетіти з аеродромів, вирушити і прибути у район, де потрібно перехопити крилату ракету, дрон або літак. Вони діють оперативно і максимально ефективно", – зазначив речник ЗС ЗСУ.
 
За його словами, для швидкого й ефективного захисту повітряного простору Україні потрібні сучасні літаки, які мають новітні радари, ракети, прицільно-навігаційні комплекси.
 
"Ну, тобто давайте говорити прямо: літаки, які ми хочемо отримати, найперший кандидат – це F-16 певної модифікації, який міг би виконувати завдання в повітрі, зокрема перекриття повітряного простору", – додав Ігнат.
Добавил: Loci
Категория: Украина 130
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close