ЗСУ досягли паритету в контрбатарейних боях із росіянами
ЗСУ досягли паритету в контрбатарейних боях із росіянами

Західні системи дають змогу вражати противника на відстані 30-40 кілометрів, тоді як радянські мають середню дальність до 24 кілометрів.

Збройні сили України досягли паритету в контрбатарейній боротьбі проти російських загарбників. Про це в інтерв'ю Українському радіо повідомив бригадний генерал, начальник Головного управління ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генерального штабу ЗСУ Сергій Баранов.

За його словами, паритет у контрбатарейній боротьбі проти військ РФ став можливий насамперед завдяки тому, що артилерія, передана Україні країнами НАТО, має більшу дальність стрільби.
 
Баранов зазначив, що західні системи дають змогу вражати противника на відстані 30-40 кілометрів, тоді як радянські мають середню дальність до 24 кілометрів.
 
"Це дало нам можливість знищити гармати ворога або пошкодити їх, а також відсунути артилерію противника від лінії фронту в глибину і не дати можливість займатися контрбатарейною боротьбою проти нашої артилерії та впливати на нашу піхоту", - підсумував бригадний генерал.

Раніше наприкінці липня українські офіційні особи заявляли, що ЗСУ успішно послаблюють російські контрбатарейні можливості.
Добавил: Loci
Категория: Украина 877
Рейтинг: 0.0/0
Теги: ВСУ
Всего комментариев: 0
avatar
close