Зрадник хотів здати росіянам інститут у Харкові - СБУ
Зрадник хотів здати росіянам інститут у Харкові - СБУ

Директор Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ фактично готував навчальний заклад до "здачі" російським угрупованням, які наступали на Харків.

Передано до суду справу про державну зраду колишнього керівника харківського Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Повідомляється, що з самого початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну зрадник почав діяти в інтересах ворога.

"Він фактично готував ввірений йому навчальний заклад до "здачі" російським окупаційним угрупованням, які вторглися на Харківському напрямку. Зокрема, посадовець не здійснив своєчасну передислокацію особового складу та майна Інституту до визначеного пункту. Крім того, зрадник залучив до підривної діяльності ще одного співробітника навчального закладу. Вони удвох намагалися схилити курсантів до співпраці з російськими окупантами, які на той час наступали на місто", - йдеться у повідомленні СБУ.

Для викриття і затримання керівника інституту було проведено багатоетапну спецоперацію. Зібрано значну доказову базу, а обвинувальний акт щодо зрадника передано до суду.

"Це ще один сигнал усім, хто став на шлях зради - жоден пособник РФ не уникне покарання. Сьогодні СБУ системно очищує різні сфери держави від російських агентів, приділяючи особливу увагу боротьбі з проросійськими елементами у власних лавах. Ми вже зробили багато, але ця робота триватиме, допоки ми не вичистимо останнього крота. Адже країні потрібна ефективна спецслужба - насамперед, щоб успішно виконувати унікальні спецоперації та наближати Перемогу. А місце зрадників  за ґратами", - наголосив голова СБУ Василь Малюк.

Фігуранту повідомлено про підозру в державній зраді і незаконному поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (у нього під час обшуків вилучили вибухівку, набої і РГД).

Зрадникові загрожує до 15 років тюрми.
Добавил: Loci
Категория: Украина 559
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close