Зеленський звернувся до парламенту Австрії, деякі депутати залишили залу
30.03.2023 13:39 238
Зеленський звернувся до парламенту Австрії, деякі депутати залишили залу

"Ми повинні розуміти, наскільки важливо не бути морально нейтральними проти зла", - заявив президент.

Президент Володимир Зеленський у четвер, 30 березня, виступив перед парламентаріями Австрії. Його відеовиступ із німецьким перекладом транслював сайт австрійського парламенту, повідомляє Європейська правда.

Під час виступу президент Зеленський запросив спікера нижньої палати парламенту Австрії Вольфганга Соботку та інших парламентаріїв до України, щоб вони могли побачити на власні очі, що війна Росії принесла до України.

"Побачити це означає зрозуміти наших людей. Зрозуміти, наскільки важливим є кожен окремий голос на підтримку міжнародного права та України, коли зазначені питання обговорюють на Генасамблеї ООН, у Європейському парламенті чи інших міжнародних платформах. Ми повинні розуміти, наскільки важливо не бути морально нейтральними проти зла. Це не про геополітику... Це про те, що завжди треба залишатися людиною та берегти людяність", - заявив Зеленський.

Президент подякував Австрії за гуманітарну допомогу Україні, підтримку енергетичного сектору, розмінування та за реабілітацію українців, які постраждали від агресії РФ.

Як пише The Guardian, під час виступу Зеленського проросійські депутати парламенту залишили залу.

Зазначається, що депутати від проросійської ультраправої Партії свободи (FPO) до виступу президента заявляли, що проігнорують звернення.

Парламентарі були присутні на початку звернення, а потім вийшли із зали засідань. Вони залишили на своїх столах невеликі плакати з логотипом партії та написами "простір для нейтралітету" та "простір для миру".

Зазначимо, що Австрія дотримується політики нейтралітету у війні України та РФ. Країна не допомагає Україні зброєю, але надає іншу різноманітну допомогу.
Добавил: Loci
Категория: Мир 238
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close