Від військ РФ постраждало дві третіх Київщини – ОП
Від військ РФ постраждало дві третіх Київщини – ОП
Руйнування від бойових дій зафіксовано у 46 громадах Київської області з 69, найбільше постраждали сім громад.
 
Через бойові дії в Київській області зруйновано понад 4 тисячі житлових будинків у 46 громадах з 69. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.
 
Найбільше руйнувань у Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській, Великодимерській та Пісківській громадах.
 
Докладно Тимошенко розповів про ситуацію в Макарівській громаді.
 
"У селі Андріївка окупанти облаштували штаб у школі і зруйнували дитячий садок. Тут знищено 74 житлових будинки, ще у 274 потрібний ремонт, а 43 сім'ям потрібне тимчасове житло. Вже почато поточний ремонт покрівель у 50 приватних будинках. Також тут відновлено газо- і електропостачання, частково є зв'язок і Інтернет", – сказав він.
 
У селі Мотижин зруйновано 15 будинків, ще 40 – пошкоджено, потрібний ремонт.
 
Крім того, від ворожого снаряда постраждав Мотижинський ліцей, який працював понад 50 років.
 
Тимошенко також відзначив, що для відновлення житлових будинків у селі Мощун визначено дорожню карту щодо роботи над генеральним планом населеного пункту, готуються документи для його оприлюднення та проведення громадського обговорення. Тут тривають роботи з відновлення електропостачання та Інтернету.
 
"Тиждень тому місцеві жителі просили відновити транспортне сполучення з Києвом – автобуси вже на маршруті", – додав заступник керівника ОП.
Добавил: Loci
Категория: Украина 156
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close