В ООН створили платформу для українських біженців
11.07.2024 13:59 1162
В ООН створили платформу для українських біженців

Платформа допоможе українцям у різних країнах отримати актуальну інформацію про економічні можливості в Україні

Міністерство економіки України посилює співпрацю з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН). Нова платформа "Україна – це Дім", створена УВКБ ООН, допомагатиме українським біженцям, надаючи інформацію про перебування за кордоном, повернення в Україну, програми підтримки житла, працевлаштування та інші види допомоги. Про це інформує пресслужба відомства у четвер, 11 липня.

Міністерка економіки Юлія Свириденко зауважила, що створення умов для повернення українців додому є пріоритетом уряду, включаючи працевлаштування, можливості для бізнесу, придбання житла на доступних умовах, навчання та перекваліфікацію.

Вона висловила вдячність УВКБ ООН за створення ресурсу, який допоможе українцям у різних країнах отримати актуальну інформацію про економічні можливості в Україні.

Платформа "Україна – це Дім" також підтримуватиме внутрішньо переміщених осіб, надаючи інформацію про пільги та доступні послуги, а також посилання на урядові програми підтримки й інструменти, доступні від партнерів та приватного сектору.

Нагадаємо, на літній сесії ПАРЄ в Страсбурзі ухвалено резолюцію "Терміновий заклик до Європи та її партнерів: розглянути негайні та довгострокові політичні рішення на підтримку переміщених осіб в Україні".
Добавил: Loci
Категория: Мир 1162
Рейтинг: 5.0/1
Теги: ООН
Всего комментариев: 0
avatar
close