В МВФ оцінили вплив штучного інтелекту на робочі місця
В МВФ оцінили вплив штучного інтелекту на робочі місця

У найближчі два роки штучний інтелект вплине на 60% робочих місць у розвинених країнах і 40% робочих місць у всьому світі.

Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що штучний інтелект б’є по світовому ринку праці "як цунамі". Про це повідомляє Reuters.

За її словами, в найближчі два роки штучний інтелект, ймовірно, вплине на 60% робочих місць у розвинених країнах і 40% робочих місць у всьому світі.

"У нас дуже мало часу, щоб підготувати до цього людей, підготувати до цього бізнеси", - зазначила Георгієва на заході, організованому Швейцарським інститутом міжнародних досліджень, асоційованим з Цюріхським університетом.

На її думку, це може принести як величезне підвищення продуктивності, так і більшу нерівність в суспільстві.

Георгієва також зазначила, що світова економіка стала більш схильною до потрясінь в минулі роки, посилаючись на глобальну пандемію в 2020 році, а також війну в Україні.

Нагадаємо, США і Велика Британія уклали двосторонній договір у сфері безпеки під час використання технологій штучного інтелекту (ШІ), тим самим ставши першими країнами, які офіційно почали співпрацювати при тестуванні та оцінці ризиків використання ШІ.
Добавил: Loci
Категория: Украина 541
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close