В ISW прокоментували заяви Лукашенка про теракт під Москвою
27.03.2024 11:23 1027
В ISW прокоментували заяви Лукашенка про теракт під Москвою

Заяви формального глави РБ зроблені, щоб уникнути запитань про те, чому нападники прямували передовсім до Білорусі.

Формальний глава Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ймовірні терористи в підмосковному "крокус Сіті Голл" тікали в напрямку Білорусі, а не України, спростовуючи таким чином заяву Кремля про причетність України. Про це повідомили аналітики Інституту з вивчення війни (ISW).

За їх словами, Лукашенко зробив це, щоб уникнути запитань про те, чому нападники прямували передовсім до Білорусі, бо в нього "дуже мало очевидних стимулів брехати про факти нападу".

"Припущення про те, що нападники прямували до Білорусі, щоб укритися там, може мати руйнівні політичні наслідки для Лукашенка і його режиму, оскільки підніме питання про те, чому вони думали, що в Білорусі їм буде безпечно і хто міг би їм там допомогти", - зазначають в ISW.

З метою уникнути суперечок про гіпотетичні зв'язки нападників з Білоруссю, Лукашенко заявив, що білоруські сили буцімто відіграли важливу роль у арешті териристів. Утім, заява Лукашенка підриває попередні заяви Кремля.

Путін та інші російські чиновники намагаються підтримувати послідовну риторичну лінію стосовно нападу на концертний зал. Російська диктатура ще не до кінця зрозуміла, як узгодити свою пропаганду з реальністю, яка свідчить про провал розвідки та правоохоронних органів РФ, вважають аналітики.
Добавил: Loci
Категория: Мир 1027
Рейтинг: 3.0/2
Всего комментариев: 0
avatar
close