В Австрії назвали "божевіллям" ядерні погрози РФ
08.03.2023 19:06 209
В Австрії назвали

Російське керівництво поводиться безвідповідально, розмахуючи "ядерною палицею", наголосив глава австрійського МЗС.

Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг побоюється нової ескалації у війні РФ проти України на тлі "шалених" ядерних погроз російського президента Володимира Путіна. Про це він заявив в інтерв'ю Der Standard, яке було опубліковано 6 березня.

"Ми повинні виходити з того, що війна триватиме, і що обидві сторони спробують розпочати весняний наступ. Слід побоюватися, що не всіх рівнів ескалації було досягнуто. Це справжнє божевілля, що президент РФ більш-менш відверто розмахує ядерною палицею", - наголосив австрійський дипломат.

Він зазначив, що Відень виступає за "остаточну та повсюдну" заборону ядерної зброї.

"Поки вона існує, хтось нею погрожуватиме. Це також показує ступінь безвідповідальності російського керівництва", - зазначив Шалленберг.

Міністр запевнив, що Відень підтримує Київ без жодних "якщо" та "але" у боротьбі за відновлення суверенітету та цілісності. При цьому він вважає важливим "не перерізати всі мости та канали діалогу з РФ", оскільки Європі знадобляться майданчики для переговорів, наприклад, ОБСЄ.

Нагадаємо, у січні глава МЗС Австрії закликав Захід "дотримуватися почуття міри" щодо Росії, оскільки вона "залишиться частиною європейської історії та культури".

У відповідь МЗС України запросило Шалленберга відвідати Дніпро і подивитися на наслідки ракетного удару по житловому будинку, де загинули кілька десятків людей.
Добавил: Loci
Категория: Мир 209
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close