Українці вже опановують танки Abrams - Резніков
Українці вже опановують танки Abrams - Резніков

Україна вже отримала дуже сучасні західні системи в частині "броньованого кулака", зазначив міністр.

Американські танки Abrams не будуть застосовуватися під час можливого контрнаступу ЗСУ. Але українці вже освоюють цю бронетехніку. Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков на прес-конференції у п’ятницю, 28 квітня.

"Танки Abrams у цьому контрнаступі взяти участь не встигнуть, але наші екіпажі вже поїхали на навчання. Але у нас велика кількість броньованих машин різного типу – БТР і БМП. Це і Bradley, і Marder, і Stryker, і CV 90 зі Швеції будуть", – заявив міністр.

За словами Резнікова, ця бойова техніка підготовлена та частково доставленаа. Але деякі навчальні програми ще завершуються. І екіпажі разом з бронетехнікою прибудуть тоді коли буде визначено головкомом в необхідне місце.

Ткож міністр повідомив, що Україна вже отримала від Данії артилерійські установки Caesar французького виробництва. Ці САУ стають на бойове чергування.

Нагадаємо, вчора генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що партнери надали Україні 98% обіцяної техніки. Загалом західне озброєння отримали не менше дев’яти бригад ЗСУ.

Також стало відомо, що Пентагон планує передати Україні танки М1 Abrams до кінця поточного року. 
Добавил: Loci
Категория: Украина 105
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close