Україна та Франція підписали грантову угоду на 200 млн євро
Сегодня 12:23 80
Україна та Франція підписали грантову угоду на 200 млн євро

До 50% цих коштів буде спрямовано на закупівлю українських товарів і послуг для проєктів відновлення.

Україна підписала з Францією грантову угоду на загальну суму фінансування 200 мільйонів євро, яка дозволить реалізовувати проєкти з відновлення і модернізації інфраструктури. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки у вівторок, 22 жовтня.
 
Угоду підписали перша віцепрем'єр-міністерка України - міністерка економіки України Юлія Свириденко та надзвичайний посол Франції в Україні Гаель Весьєр.

"Ми підписали Імплементаційну угоду до грантової угоди між Україною та Францією, що відкриває можливість залучити 200 мільйонів євро грантової допомоги. До 50% цих коштів буде спрямовано на закупівлю українських товарів і послуг для проєктів відновлення", - зазначила Свириденко.

За її словами, ці проєкти будуть реалізовані у тісній співпраці з французькими компаніями, які активно підтримують Україну та наразі працевлаштовують 25 000 людей у нашій країні.
 
Ключові сектори, які отримають фінансування - охорона здоров'я, енергетика, водопостачання та водовідведення, розмінування, цифрові технології, інфраструктура, сільське господарство, переробка відходів та житлове будівництво.
Добавил: Loci
Категория: Украина 80
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close