Україна отримала першу систему Patriot - ЗМІ
Україна отримала першу систему Patriot - ЗМІ

Patriot - передова система ППО середньої дальності, але вона не тестувалася проти російських ракет Кинджал. 

Україна одержала один зенітний ракетний комплекс Patriot американського виробництва. Але систему поки не ввели в експлуатацію. Про це повідомила британська газета Financial Times у п'ятницю, 10 березня.
 
Стверджується, що в Україну прибула перша із двох систем Patriot.
 
"Припускається, що Україна отримала одну з двох систем Patriot, обіцяних США та Німеччиною, але вона ще не введена в експлуатацію. Також очікується кілька пускових установок Patriot з Нідерландів", - йдеться у повідомленні.
 
Вказано, що коли всі ці установки будуть в Україні, тоді можна буде говорити про бойову готовність.
 
Газета нагадує, що Patriot – це передова система ППО середньої дальності, яку може запропонувати Захід для України, але вона не тестувалася проти російських гіперзвукових ракет Кинджал. Приблизно, такі ж можливості має система Samp-T, обіцяна Францією та Італією, але вона також ще не надійшла.
 
Нагадаємо, цього тижня польський міністр оборони Маріуш Блащак в інтерв'ю іспанській газеті заявив, що перші системи Patriot вже прибули до України.
Але того ж дня речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що українські сили не отримали ці системи ППО. Згодом Міноборони Польщі також спростувало слова Блащака, сказавши про "труднощі перекладу".
 
Тим часом, помічник міністра армії США із закупівлі та оснащення Дуглас Буш обіцяв, що Patriot розпочнуть роботу в Україні незабаром. Але точних термінів у Пентагоні не називали.
Добавил: Loci
Категория: Украина 192
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close