Україна дає своїм агентам в Росії дрони для атак - ЗМІ
Україна дає своїм агентам в Росії дрони для атак - ЗМІ

CNN заявило з посиланням на офіційних чиновників США, що Київ нібито має свою широку мережу агентів у Росії.

Україна створила мережу власних агентів усередині Росії, що працюють над проведенням диверсій проти ворожих цілей. Київ почав буцімто надавати їм безпілотники для організації атак. Про це заявив американський телеканал CNN з посиланням на офіційних осіб США.

Джерела вважають, що проукраїнські агенти всередині Росії здійснили атаку безпілотників на Кремль на початку травня, запустивши безпілотники з території Росії, а не доставляючи їх з України до Москви.

Однак нині незрозуміло, чи інші атаки безпілотників були здійснені з території Росії чи здійснені цією мережею проукраїнських оперативників. Офіційні особи США вважають, що Україна розвинула диверсійні осередки всередині Росії, які складаються з проукраїнських симпатиків і оперативників, які добре навчені веденню такого роду війни. Вони також гадають, що Україна могла надати їм дрони українського виробництва.

Офіційні особи не можуть однозначно сказати, як Україні вдалося відправити безпілотники в тил ворога, проте вони припускають, що є добре відпрацьовані контрабандні маршрути.

"Ви також повинні враховувати, що це периферійна територія Росії. Виживання - проблема кожного, тому готівка творить чудеса", - сказав він.

Разом з тим, невідомо, хто саме контролює ці активи. Офіційні особи США припускають, що до цього причетні українські розвідники. 
Добавил: Loci
Категория: Украина 585
Рейтинг: 4.8/4
Всего комментариев: 0
avatar
close