У трьох областях аварійні відключення світла
У трьох областях аварійні відключення світла
В Укренерго пояснили необхідність тимчасового вимкнення електроенергії для всіх категорій споживачів.

У трьох областях України запровадили аварійні відключення світла, тому що погодинного графіка виявилося замало для підтримки стабільної роботи енергосистеми. Про це повідомляє Укренерго у середу, 2 листопада.

"Диспетчерський центр НЕК Укренерго змушений надати з 11:00 операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання всіх категорій споживачів у Сумській, Харківській та Полтавській областях. Дія графіків погодинних відключень у цих областях тимчасово припинена", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що тимчасові контрольовані обмеження всіх категорій споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, підтримати постійне балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були пошкоджені ракетними обстрілами та атаками дронів росіян.

Тим часом Полтавська область вже розпочала аварійні відключення, повідомив голова місцевої ОВА Дмитро Лунін у Telegram.

"Через напружену ситуацію в енергосистемі Укренерго застосувало аварійні відключення в кількох областях України. Це стосується і Полтавської області. Як повідомили в Полтаваобленерго, з 10:46 в області почалися аварійні відключення світла. Дія графіка погодинного відключення тимчасово припинена", - написав він.
Добавил: Loci
Категория: Украина 114
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close