У СІЗО Сімферополя утримують викраденого активіста - правозахисники
У СІЗО Сімферополя утримують викраденого активіста - правозахисники

Чоловік перебуває в одній камері з мером міста Гола Пристань Олександром Бабичем та іспанським волонтером Маріо Калатаюдом.

У Сімферопольському СІЗО №2 утримують активіста Євгена Мельничука, якого було викрадено в тимчасово окупованому Севастополі в жовтні 2022 року. Про це повідомив Центр прав людини ZMINA.

Зазначається, що чоловік перебуває в одній камері з мером міста Гола Пристань Олександром Бабичем та іспанським волонтером Маріо Калатаюдом.

За даними джерела правозахисників, про це стало відомо від чоловіка, який перебував у одній камері з Мельничуком.

Активіста викрали в тимчасово окупованому Криму за нібито фотографію російської техніки. Про його затримання дізналась дружина. Батьки Мельничука мешкають в Криму, вони його розшукували.

Повідомляється, що Євген народився та виріс у Севастополі. Закінчив військово-морську академію імені Нахімова. Під час блокування росіянами українських частин чоловік поїхав до Севастополя як волонтер та допомагав українським військовим. Його двічі викрадали у Севастополі, але тоді вдавалося звільнити. Він проживав у Ірпені на Київщині, де боровся з корупцією у місцевій владі.
Добавил: Loci
Категория: Украина 593
Рейтинг: 5.0/3
Всего комментариев: 0
avatar
close