У Росії продовжили обмеження на переведення валюти за кордон
У Росії продовжили обмеження на переведення валюти за кордон

Збереглися ліміти на перерахування через системи грошових переказів – за місяць не більше ніж $10 тисяч.

Банк Росії продовжив ще на шість місяців – до 31 березня 2024 року – обмеження на переведення валюти за кордон. Про це регулятор повідомив у п’ятницю, 29 вересня.

Вказано, що громадяни Росії та фізособи-нерезиденти з "дружніх" країн, як і раніше, зможуть протягом місяця перевести на будь-які рахунки в зарубіжних банках не більше $1 млн або в еквіваленті в іншій іноземній валюті.

Зберігаються і ліміти на перерахування через системи грошових переказів – за місяць не більше ніж $10 тисяч (або еквівалент в іншій валюті). Суми переказів визначаються за офіційним курсом іноземних валют до рубля на дату отримання банком доручення операції.

Фізособи-нерезиденти, що працюють у Росії, можуть перевести за кордон кошти у розмірі заробітної плати. Таке право мають представники як "дружніх", так і "недружніх" країн.

Зберігається заборона на переказ коштів за кордон для фізосіб-нерезидентів з "недружніх" країн, які не працюють у Росії, а також для юридичних осіб з таких держав. Це обмеження не стосується іноземних компаній, які перебувають під контролем російських юридичних чи фізичних осіб.

Банки з "недружніх" держав можуть здійснювати перекази коштів у рублях з використанням кореспондентських рахунків, відкритих у російських кредитних організаціях, якщо рахунки платника та одержувача відкриті у зарубіжних банках.
Добавил: Loci
Категория: Россия 167
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close