У Норвегії зробили правила для українських біженців більш жорсткими
У Норвегії зробили правила для українських біженців більш жорсткими

Якщо українці з тимчасовим колективним захистом подорожують між Норвегією та Україною, то це означає, що вони більше не потребують захисту в Норвегії, вважає міністр юстиції країни.

Українці, які перебувають під тимчасовим захистом у Норвегії, ризикують втратити тимчасовий захист у цій країні, якщо їздитимуть додому. Поїхати до України можна буде лише в особливих випадках, повідомляє пресслужба уряду Норвегії.

Міністерство юстиції та надзвичайних ситуацій Норвегії видало інструкцію для Директорату у справах іноземців (UDI), згідно з якою UDI може скасувати тимчасовий колективний захист, якщо українці відвідують Батьківщину.

"Якщо українці з тимчасовим колективним захистом подорожують між Норвегією та Україною, то це означає, що вони більше не потребують захисту в Норвегії. Віднині я хочу ставитися однаково як і до українців, так і до представників інших національностей, коли йдеться про наслідки таких поїздок", - заявила міністр юстиції та надзвичайних ситуацій Емілі Енгер Мель.

Повідомляється, що поїздки, здійснені до набрання чинності цією інструкцію, не призведуть до скасування дозволу на проживання, а надалі можливість відвідати рідну країну буде збережена "у дуже особливих випадках".
Добавил: Loci
Категория: Украина 693
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close