У Міненерго розповіли про аварію на Одещині
У Міненерго розповіли про аварію на Одещині

В Одеській області була знеструмлена підстанція 330 кВ, через що без живлення залишилася Одеська ТЕЦ.

У Одеській області через аварію на підстанції без світла залишилися 124 тисячі споживачів. Про це повідомило Міненерго у понеділок, 24 липня.

"Через низку технологічних порушень, зокрема коротке замикання, на обладнанні оператора система передачі в Одеській області була знеструмлена підстанція 330 кВ. Через що без живлення залишилася Одеська ТЕЦ, без світла одночасно тимчасово залишилися 124 тисячі споживачів. Наразі всіх заживлено. Причини аварійної ситуації з'ясовуються", – йдеться у повідомленні.

У Міненерго нагадали, що такі аварійні ситуації виникають на Одещині не вперше. Вони відбувалися в лютому, коли через технічні порушення, викликані обстрілами, а також ненадійність роботи мереж, які потребують масштабного ремонту, споживачі залишалися без світла навіть тоді, коли генерація повністю покривала потреби споживачів. Також аварійні ситуації повторювалися у червні.

Водночас Укренерго стверджує, що обмеження споживання на Одещині ще триває.

Через бойові дії та з технічних причин залишаються знеструмленими 397 населених пунктів у прифронтових та прикордонних областях. Відновлення відбувається з дозволу військових. Через обстріли є пошкодження мереж на Донеччині, Сумщині, Запоріжжі, Харківщині.

Разом з тим виробленої електроенергії повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає.

Також сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини у вечірні дефіцитні години з 17:00 до 23:00 потужністю до 350 МВт, а також вночі з 23 до 24:00 з Молдови до 6 МВт.
Добавил: Loci
Категория: Украина 235
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close