У Литві стартують військові навчання НАТО
05.06.2023 14:56 558
У Литві стартують військові навчання НАТО

Маневри Storm Strike 2023 триватимуть до 11 червня. Основну увагу буде приділено протимінним діям, операціям з перехоплення на морі тощо.

Військово-морські сили армії Литви разом із союзниками по НАТО розпочинають у понеділок, 5 червня, масштабні навчання Storm Strike 2023 (Штормовий удар). Про це повідомляє LRT.
 
Навчання пройдуть у Балтійському морі, в акваторії Клайпедського порту, на Куршській косі, на пляжі Немірсета міста Паланга. Вони частково будуть пов'язані з найбільшими міжнародними навчаннями НАТО року в Балтійському морі Baltops 2023.
 
У навчаннях Storm Strike 2023 візьмуть участь військовослужбовці литовської армії та союзників з НАТО - Італії, Польщі, Португалії, Румунії - з кораблями, авіацією та іншою військовою технікою.
 
Основну увагу в ході навчань буде приділено протимінним діям, операціям з перехоплення на морі, боротьбі з асиметричними, повітряними, надводними та підводними загрозами, десантним операціям, а також охороні та обороні портів.

Навчання завершаться 11 червня, останнім днем яких стане висадка італійських, польських та румунських морських піхотинців на пляж Немірсета. Морські піхотинці висадяться з десантного корабля ВМС Італії San Marco та десантного корабля ВМС Польщі Torun.
Добавил: Loci
Категория: Мир 558
Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar
close