У Києві відновилося зростання рівня води
У Києві відновилося зростання рівня води
Утримується затоплення заплави до 50 см. Це острови у парку Муромець, Гідропарк, Труханів острів, Галерна затока, Корчувате і район Осокорків.
У межах міста Києв знову піднявся рівень води у річці Дніпрі. Аварійних підтоплень поки нема, повідомила Київська міська військова адміністрація в Telegram у суботу, 6 травня.

Вказано, що сьогодні вранці рівень води у Дніпрі біля мосту Метро становив 9 308 см. Вода за останню добу піднялася ще на 5 см. У столиці зберігається перший (жовтий) рівень небезпеки.

Утримується затоплення заплави до 50 см. Це острови у парку Муромець, Гідропарк, Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків.

Влада підкреслює, що промисловим об'єктам та житловим будинкам не загрожує підтоплення.

Тим часом в Україні спостерігається сезонне підняття рівня води у межах річок Віть, Дніпро, Десна, Сейм, Сож, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях дев’яти областей (Волинська, Дніпропетровська, Київська, Кіровоградська, Рівненська, Полтавська, Черкаська, Запорізька та Чернігівська), повідомляє ДСНС.

В країні залишаються підтопленими 609 дворогосподарств (Запорізька – 250, Чернігівська – 133, Черкаська – 99, Дніпропетровська – 60, Полтавська – 35, Кіровоградська – 25 та Київська – 7 ) та 102 будинки (Дніпропетровська – 41, Черкаська – 36, Кіровоградська – 25). У Волинській, Рівненській та Черкаській областях підтоплено майже 14 тис. га сільськогосподарських угідь.

Порушено транспортне сполучення до 26 населених пунктів Чернігівської області.
Добавил: Loci
Категория: Украина 463
Рейтинг: 4.2/4
Всего комментариев: 0
avatar
close