У Франції розглянуть два проекти щодо недовіри уряду
20.03.2023 14:30 211
У Франції розглянуть два проекти щодо недовіри уряду

Депутати Національної асамблеї внесли два проекти щодо висловлення недовіри уряду Елізабет Борн і планують розглядати обидва.

У нижній палаті парламенту Франції зареєстрували два проекти про недовіру уряду через схвалення пенсійної реформи. Про це пише Європейська правда з посиланням на BFMTV.

Повідомляється, що голосування відбудеться сьогодні, 20 березня: розгляд розпочнеться о 16 годині, а власне голосування - орієнтовно о 18:00. Депутати Національної асамблеї внесли два проекти щодо висловлення недовіри уряду Елізабет Борн і планують розглядати обидва.

Перший - "міжпартійний" проект вотуму недовіри, ініційований групою Liot та підтриманий парламентарями з альянсу лівих сил Nupes.

Другий проект вотуму недовіри внесли депутати "Національного об'єднання" Марін Ле Пен.

Для відставки уряду необхідно, щоб один із проектів отримав щонайменше 287 голосів. За прогнозами, поки міжпартійний проект має підтримку 261 депутата і вирішальним для результату цього голосування стане вибір правих "республіканців".

"Якщо за підсумками голосування уряду висловлять недовіру, це означає його відставку та відхилення проекту пенсійної реформи. Не відкидається, що в такому разі Еммануель Макрон вирішить розпустити парламент. Якщо обидва вотуми недовіри проваляться, проект пенсійної реформи вважатиметься прийнятим. Опозиційні сили в цьому випадку готуються оскаржити його в Конституційному суді. Підписання проекту президентом доведеться відкласти до завершення розгляду цих звернень, якщо вони будуть подані", - йдеться у повідомленні.
Добавил: Loci
Категория: Мир 211
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close