У будинок американця врізався метеорит
11.05.2023 12:49 466
У будинок американця врізався метеорит

Камінь залишив вм'ятину на підлозі однієї з кімнат, потім полетів до стелі, де пробив ще одну дірку, а потім знову впав назад.

У понеділок, 8 травня, близько 20:00 за Києвом у дах будинку мешканців містечка Хоупвелл, штат Нью-Джерсі, врізався металевий об'єкт. Вчені вважають, що він належить до метеорного потоку Ета-Акваріди. Також вони заявили, що це уламки знаменитої комети Галлея, пише Space.

У цей момент сім'я, що живе у будинку, була вдома. На щастя, внаслідок інциденту ніхто не постраждав, проте розслідування незвичайної події продовжується.

За словами очевидців, предмет був майже овальної форми та на вигляд металевий. Він пробив вікно на даху будинку та впав на підлогу. Метеорит був розміров в 10 на 15 см.

"Цей дивний камінь справді може бути метеоритом зі складу метеорного потоку Ета-Акваріди. Цей потік виявляє максимальну активність якраз на початку травня, пік цієї активності настав у ніч на 6 травня. Цей щорічний метеорний потік виникає коли Земля проходить через уламки комети Галлея, що призводить до появи яскравого "світлового шоу" під час того, як метеорити згорають в атмосфері", - заявили вчені.
Добавил: Loci
Категория: Мир 466
Рейтинг: 4.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close