Суд відмовився відсторонити голову Тернопільської облради
Суд відмовився відсторонити голову Тернопільської облради

Прокурор САП клопотав про відсторонення Михайла Головка, щоб запобігти ризикам незаконного впливу на свідків, однак суддя відмовив.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відмовився відсторонити від посади голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка. Про це повідомив Центр протидії корупції у вівторок, 18 липня.

"Суддя ВАКС Ярослав Шкодін не задовольнив клопотання прокурора САП про відсторонення голови Тернопільської облради Михайла Головка", – йдеться в повідомленні, оприлюдненому в телеграм-каналі у вівторок.

Зазначено, що в коментарі Суспільному прокурор САП пояснив, що "клопотав про відсторонення Головка, щоб запобігти ризикам незаконного впливу на свідків, які пов'язані з виконанням адміністративних повноважень". Однак суддя відмовив у задоволенні клопотання, тож голова облради може повернутися на своє робоче місце.

"Незабаром дізнаємося, чи буде САП подавати апеляцію на це рішення", – додали у ЦПК.

Як відомо, у червні Головка і двох заступників голови обладміністрації викрили на хабарі в 2,4 млн гривень. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 8 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади терміном до трьох років, із конфіскацією майна.
Добавил: Loci
Категория: Украина 448
Рейтинг: 4.7/3
Всего комментариев: 0
avatar
close