Стефанчук відвідав інавгурацію президентки Мексики
02.10.2024 15:35 1120
Стефанчук відвідав інавгурацію президентки Мексики

Стефанчук зокрема підтвердив готовність України до активного розвитку українсько-мексиканського міждержавного діалогу та поглиблення співпраці.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук взяв участь в інавгурації новообраної президентки Мексики Клаудії Шейнбаум. Про це спікер поінформував у середу, 2 жовтня.


"Взяв участь в інавгурації президентки Мексики Клаудії Шейнбаум. Під час розмови з новообраною главою Мексиканської держави підкреслив, що присутність України на інавгурації є переконливим свідченням поваги до Мексики та вибору мексиканського народу", - повідомив Стефанчук.

Він підтвердив готовність України до активного розвитку українсько-мексиканського міждержавного діалогу та поглиблення співпраці. Та зокрема висловив переконання, що за президентства Шейнбаум Мексика зробить відчутний внесок у досягнення в Україні справедливого і тривалого миру, який базуватиметься на основі поваги до Статуту ООН і міжнародного права.

Також спікер ВР під час розмови із Шейнбаум відзначив натхнення, з яким президентка говорила про майбутнє мексиканських дітей у своїй інавгураційній промові.

"Сказав їй, що дуже хочеться, щоби завдяки спільним зусиллям наших країн агресор перестав вбивати українських дітей та викрадати їх, позбавляючи майбутнього, - додав Стефанчук.
Добавил: Loci
Категория: Мир 1120
Рейтинг: 4.7/3
Всего комментариев: 0
avatar
close