США, Японія та Південна Корея засудили постачання зброї з КНДР до Росії
США, Японія та Південна Корея засудили постачання зброї з КНДР до Росії

Уряди трьох країн мають підтвердження, що Пхеньян надав Москві військове обладнання та боєприпаси.

США, Японія та Південна Корея засудили постачання зброї з Північної Кореї до РФ. Відповідну спільну заяву міністрів закордонних справ трьох країн 25 жовтня опублікував Держдеп.

"Сполучені Штати, Японія та Республіка Корея (РК) рішуче засуджують надання військового обладнання та боєприпасів Корейською Народно-Демократичною Республікою (КНДР) Російській Федерації для використання проти уряду та народу України. Такі поставки зброї, деякі з яких, як ми зараз підтверджуємо, завершені, значно збільшать людські жертви в агресивній війні Росії", - йдеться у документі.

Вашингтон, Токіо і Сеул наголосили, що продовжать співпрацю з міжнародною спільнотою, щоб викрити спроби Росії отримати військову техніку з КНДР.

"Зважаючи на спробу Росії продовжити війну за допомогою КНДР, ми як і раніше сповнені рішучості підтримувати суверенітет України та її зусилля з протидії наслідкам агресивної війни Росії", - йдеться у заяві.

Країни також "глибоко стурбовані можливістю будь-якої передачі КНДР технологій, пов’язаних із створенням ядерної зброї чи балістичних ракет".

Нагадаємо, у вересні після відвідин РФ лідер Північної Кореї Кім Чен Ин наказав "поглиблювати відносини" з Москвою.
Добавил: Loci
Категория: Россия 591
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close