Спиртові чорнила для малювання: особливості вибору та види
Спиртові чорнила для малювання: особливості вибору та види

Останнім часом досить часто використовуються різноманітні матеріали та елементи для творчості. До них входять і cпиртові чорнила високої якості. Раніше їх постачали лише іноземні компанії. Але поступово ситуація змінилася і сьогодні їх можна легко придбати, якщо це необхідно.

Основні види

Зараз на продаж надходить кілька видів спиртових чорнил, які мають різноманітні відмінності. Перед тим, як зробити вибір на користь привабливого варіанту, варто звернути увагу на кілька аспектів:

  1. Кольорові. Зараз палітра містить понад 90-100 кольорів. Щоб зробити вибір на користь привабливого відтінку, орієнтуватися потрібно на власні уподобання та настрій. Але при цьому в одній роботі варто використовувати не більше трьох-чотирьох кольорів. Тільки в цьому випадку можна створити гармонійну та привабливу роботу, яка матиме цікавий вигляд.
  2. З певними ефектами. З відтінками розібратися досить легко. Але з ефектами є деякі складності. По суті, чорнило з ефектами є прозорою основою, до якої додано деякі пігменти. Через це виникає ефект "цвітіння" складу. Але при цьому скористатися ними варто у разі, якщо необхідно проводити обробку чорної або темної поверхні.

Що потрібно знати про розріджувач для спиртового чорнила

Щоб зробити відтінок більш менш насиченим, варто користуватися спеціальними розчинниками. За допомогою правильно підібраного розчинника можна сформувати унікальні акварельні візерунки або нестандартні «смуги». Неможливо обійтися без розчинника, якщо використовується спиртове чорнило. Все тому, що таке чорнило відрізняється надмірною концентрацією. Якщо налити на лист чорнила, які не були скомбіновані з розчинником, утворюється просто пляма.

Спиртові чорнила для малювання: особливості вибору та види

Яку основу для малювання вибирати

Щоб створити оригінальну роботу, можна користуватися спеціальними видами паперу та іншими матеріалами. Найчастіше цих цілей застосовують такі види:

  1. Синтетичний папір. На вигляд цей матеріал — просто білий і приємний на дотик папір. Але в роботі використовується спеціальний пластик. Це важливо, тому що чорнило на таку основу лягає відмінно.
  2. Спеціальна плівка. Вона може бути пофарбована в білий або чорний колір.
  3. ПВХ планшет. Він підготовлений спеціально для малювання спиртовим чорнилом.

Для того щоб працювати зі спиртовим чорнилом, слід не тільки основу підібрати, а й фен підготувати. Працювати з подібними матеріалами досить складно. Але при цьому результат може бути справді цікавим.

Добавил: Vladimir
Категория: Статьи 848
Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar
close