Шольц: ФРН підготувала 3 тисячі бійців для ЗСУ
02.03.2023 13:59 272
Шольц: ФРН підготувала 3 тисячі бійців для ЗСУ

Німеччина стає центральним майданчиком для підготовки українських військових у Європі, наголосив канцлер.

Німеччина навчила понад 3 тисячі українських військових після того, як Росія напала на Україну. Про це сказав канцлер ФРН Олаф Шольц під час виступу у Бундестазі у четвер, 2 березня.

"Бундесвер з початку війни навчив загалом понад 3 тисячі солдатів з України. Для понад 1 тисячі солдатів найближчим часом розпочнеться підготовка в Німеччині. Тісно узгоджуючи ініціативи щодо їхнього навчання зі США та Великою Британією, наша країна тим самим стає центральним майданчиком для підготовки українських військових у Європі", - сказав він.

Шольц запевнив, що Німеччина продовжує розширювати військову допомогу, що надається Україні. Як приклад, він послався на рішення про постачання Україні бойових машин піхоти Marder, танків Leopard1 і Leopard2, а також іншої техніки.

Раніше міністр оборони ФРН Борис Пісторіус заявив, що до кінця року 3 тисячі українських військових пройдуть навчання у використанні складної сучасної бойової техніки в Німеччині.

Також у Німеччині показали навчання бійців ЗСУ на Patriot. Після закінчення навчання особового складу ці комплекси будуть доставлені до України.
Добавил: Loci
Категория: Мир 272
Рейтинг: 3.0/5
Всего комментариев: 0
avatar
close