Шмигаль: На кордоні з Польщею не було випадків блокування допомоги Україні
Шмигаль: На кордоні з Польщею не було випадків блокування допомоги Україні

Прем'єр-міністр запевнив, що у випадках блокування, про які пишуть ТГ-канали, перевозилася не військова техніка, а комерційні автомобілі, які везуть в Україну "під різним виглядом".

Під час протестів на кордоні з Польщею не зафіксовано жодного випадку блокування доставки в Україну зброї, військової техніки, гуманітарної допомоги і пального. Про це в понеділок, 4 березня, на пресконференції за підсумками чотирьох років роботи уряду сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише Укрінформ.

"Дуже важливо, що попри протести польських перевізників і фермерів, не зафіксовано жодного випадку блокування доставки в Україну зброї, військової техніки, гуманітарної допомоги, пального. Тобто всі ці вантажі ідуть безперешкодно в Україну, і це важливо, щоб уникнути маніпуляцій", - підкреслив прем'єр.

Зазначається, що у випадках блокування, про які пишуть ТГ-канали, перевозилася не військова техніка, а комерційні автомобілі, які везуть в Україну "під різним виглядом".

"Жоден вантаж, який офіційно зареєстрований як військова або гуманітарна підтримка, не був затриманий", - наголосив прем'єр.

Шмигаль додав, що блокування кордону польськими аграріями, абсолютно безглузде, оскільки понад 90% відсотків українського експорту йде морем або через дунайські порти, а на автомобільні шляхи припадає менше 5% вантажів.

Прем’єр нагадав, що Україна запропонувала Польщі п'ять кроків для вирішення питання блокади, і польський уряд їх розглядає.

"Я сподіваюся, що польські аграрії також розберуться і в статистиці, і в причинах їхніх бід, які безпосередньо ми пов'язуємо з експортом зерна та продовольства з Росії, з Білорусі", - додав керівник уряду.
Добавил: Loci
Категория: Украина 1586
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close