СБУ затримала агента РФ, який наводив ракети і дрони на Дніпро
СБУ затримала агента РФ, який наводив ракети і дрони на Дніпро

Зрадником виявився фахівець у сфері IT-технологій, ідеологічний прихильник рашизму. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Контррозвідка Служби безпеки зірвала нові спроби Росії отримати актуальні розвіддані про Сили оборони у Дніпрі. В місті затримали російського інформатора. Про це повідомила пресслужба СБУ в четвер, 18 квітня.
 
Зловмисник намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Також фігурант фіксував основні маршрути руху підрозділів ЗСУ.
 
Отримані відомості він дистанційно передавав одному з відомих блогерів партії Єдина Росія, який проживає у Росії.
 
Після отримання розвідінформації прокремлівський пропагандист викладав її у підконтрольних російській спецслужбі пабліках. Надалі ворог використовував ці дані для підготовки ракетно-дронових ударів по Дніпру.
 
Співробітники СБУ викрили зловмисника ще на початковому етапі його підривної діяльності, поетапно задокументовали фігуранта та затримали його.
 
Зрадником виявився фахівець у сфері IT-технологій, ідеологічний прихильник рашизму. Влітку 2023 року він почав публікувати в забороненій соцмережі Вконтакте дописи на підтримку режиму РФ.
 
Таким чином він привернув на себе увагу російського блогера, який запропонував айтішнику співпрацю на користь РФ. Для збору розвідданих фігурант їздив по місту в маршрутках, з яких приховано фотографував місця ймовірного перебування або проїзду українських військ.
 
Під час обшуків у затриманого вилучено комп’ютерну техніку та мобільний телефон із доказами злочинних дій. Також зафіксовано перекази коштів на його криптовалютний гаманець, які надходили з Росії.
 
СБУ повідомили фігуранту про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ.
 
Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.
Добавил: Loci
Категория: Украина 508
Рейтинг: 5.0/1
Теги: сбу, Днепр
Сейчас читают
Материалов за текущий период нет.
Всего комментариев: 0
avatar
close