СБУ викрила в Одесі мережу агентів ФСБ
СБУ викрила в Одесі мережу агентів ФСБ

Одним із підозрюваних виявився помічник підсанкційного депутата, а другий - прокремлівський блогер.

Служба безпеки України (СБУ) викрила та знешкодила агентурну мережу російської ФСБ в Одесі. Серед шпигунів виявилися помічник підсанкційного депутата з Криму та прокремлівський блогер. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України у понеділок, 27 лютого.

Затриманим за підозрою у шпигунстві виявився місцевий житель, помічник одного з депутатів так званого "кримського парламенту" Костянтина Мальчикова.

Одесит періодично відвідував Крим, де має відпочинкову базу. Під час однієї із таких поїздок його завербував кадровий співробітник ФСБ Костянтин Шилов.

Після повномасштабного вторгнення агент збирав дані про локації оборонних підприємств на Одещині. Також розвідував місця базування українських військових та "зливав" результати ворожих атак.

Зрадник створив анонімний Telegram-чат та залучив до нього "однодумців", які передавали інформацію про військову техніку. Ці дані шпигун передавав росіянам через анонімні месенджери та чернетки в електронних скриньках російських поштових сервісів.

Агенту оголосили підозру за статтею Державна зрада (ч. 2 ст. 111 ККУ). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Крім того, СБУ викрила іншого учасника агентурної мережі ФСБ. Ним виявився прокремлівський блогер Олександр Синіцин, який з 2014 року ховається в російській Рязані.

Підозрюваний був позаштатним кореспондентом пропагандистських телеканалів Russia Today та медіа групи "Росбізнесконсалтинг". В ефірах він розповсюджував фейки та підтримував окупацію Криму.

Після втечі до Росії блогер створив Telegram-канал Типова Одеса, де продовжив розповсюджувати деструктивний контент. Пропагандист отримував інформацію від одеського агента та створював провокаційні публікації.

Прокремлівському блогеру оголосили підозру за ст. 436-2 ККУ.
Добавил: Loci
Категория: Украина 146
Рейтинг: 5.0/1
Теги: сбу
Всего комментариев: 0
avatar
close