Руанда охоронятиме газовий проєкт у Мозамбіку на 20 млрд доларів
17.07.2024 16:50 454
Руанда охоронятиме газовий проєкт у Мозамбіку на 20 млрд доларів

otal оголосила форс-мажор і призупинила проект у 2021 році після нападу ісламістських бойовиків на сусіднє місто Пальма.

Охоронна компанія, яку підтримує правляча партія Руанді, найнята для забезпечення охорони гігантського газового проєкту TotalEnergies в Мозамбіку вартістю 20 мільярдів доларів. Про це повідомляє Financial Times.

Isco Segurança, спільне підприємство між Isco Global Limited з Руанді та місцевою мозамбіцькою компанією, надає послуги беззбройної охорони на об'єкті з виробництва зрідженого природного газу вартістю 20 мільярдів доларів у провінції Кабо-Делгадо. 

Total оголосила форс-мажор і призупинила проект у 2021 році після нападу ісламістських бойовиків на сусіднє місто Пальма, в результаті якого загинули десятки людей, включаючи іноземних підрядників, які працювали над проектом, 

Згодом Руанда розгорнула понад 4 тисячі військовослужбовців для забезпечення безпеки в регіоні. Руандійські війська допомогли відновити безпеку, але жоден з лідерів не розкрив, як було профінансовано розгортання, яке, за оцінками, коштувало Руанді сотні мільйонів доларів.

Total має надію відновити будівництво проекту Mozambique LNG цього року, але нині форс-мажор залишається в силі.
Добавил: Loci
Категория: Мир 454
Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar
close