Російських тенісистів допустили до Олімпіади і Паралімпіади
Російських тенісистів допустили до Олімпіади і Паралімпіади

Міжнародна федерація тенісу не схотіла помічати злочини, які коїть країна-агресорка.

Уболівальники змушені будуть дивитися на виступи представників країн-агресорок на олімпійському тенісному турнірі. Міжнародна федерація тенісу допустила до виступів на змаганнях росіян і білорусів. Про це йдеться в офіційній заяві ITF.

Організація вирішила не йти на конфлікт з рішенням Міжнародних олімпійського та паралімпійського комітетів. Останні нагадаємо, дозволили виступати в Парижі представникам країн-агресорок під нейтральним прапором. Саме цим аргументували своє рішення і в ITF, допустивши їх на турнір в якості нейтральних спортсменів.

"МОК і МПК дозволять кваліфікованим спортсменам з російськими і білоруськими паспортами брати участь в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі в якості індивідуальних нейтральних спортсменів (AIN) і Паралімпійських іграх в якості нейтральних паралімпійських спортсменів (NPA).

ITF підтверджує, що тенісистам з цих країн буде дозволено брати участь в олімпійських та паралімпійських тенісних змаганнях в якості індивідуальних та нейтральних спортсменів, якщо вони дотримуватимуться принципів AIN МОК та принципів NPA МПК.

Нейтральні спортсмени повинні будуть відповідати вимогам добору та допуску, викладеним у застосовних Правилах ITF.

Рішення ITF збігається з рішенням більшості міжнародних федерацій (IF) щодо індивідуальних змагань та спортсменів, які беруть участь в Іграх 2024 року в Парижі цього літа. Позиція ITF також відповідає існуючій міжнародній політиці тенісу, прийнятій у березні 2022 року", - йдеться в повідомленні.
Добавил: Loci
Категория: Россия 1556
Рейтинг: 4.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close