Росіяни сформували нову групу військ на півдні України – британська розвідка
Росіяни сформували нову групу військ на півдні України – британська розвідка

Про існування Дніпровської групи військ обмовилися першим згадуванням у Кремлі, коли розповідали про візит Путіна на окупований південь України.

Російські окупанти утворили у захоплених південних районах України нову – Дніпровську групу військ. Про це йдеться у звіті британської розвідки, опублікованому у Twitter у четвер, 20 квітня.
 
Наголошується, що 18 квітня Кремль опублікував прес-реліз про візит президента РФ Володимира Путіна на окупований Росією південь України. У повідомленні сказано, що російський президент відвідав Дніпровську групу військ.
 
"Це одна з перших згадок про існування Дніпровської групи військ. Росія використовує термін "група військ" в особливому значенні, вказуючи на велике оперативно-цільове формування", – йдеться у повідомленні.
 
У розвідці вказують, що на початку вторгнення російські сили були організовані у групи військ, кожна з яких була прив'язана до свого рідного військового округу в РФ, наприклад, Західна та Центральна групи військ.
 
Наявність явно нової Дніпровської групи військ передбачає, що початкова організація сил змінилася, мабуть, через великі втрати.
 
Місія Дніпровської групи військ, ймовірно, захищатиме південний сектор окупованої зони, і особливо південно-західний фланг, який нині позначений річкою Дніпро, відзначають у британській розвідці.
 
Нагадаємо, з початку війни загальні втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно становили 184 420 осіб. Минулої доби ЗСУ ліквідували 670 окупантів.
Добавил: Loci
Категория: Россия 159
Рейтинг: 4.0/1
Теги: разведка
Всего комментариев: 0
avatar
close